Wie zijn wij?

Home/Wie zijn wij?

Onze onderneming

IT-oplossingen dankzij vier ondernemingen

BDE Group is opgedeeld in vier verschillende ondernemingen. Dankzij de complementariteit van die vier pijlers kunnen wij een volwaardige en optimale informaticaservice bieden, zowel in ondernemingen als bij particulieren.

Enkele cijfers

0
Vennootschappen
0
Jaar ervaring
0
Medewerkers
0
B-to-B klanten

Een vennootschap in volle bloei

In enkele jaren tijd is BDE Group geëvolueerd van 10 naar 40 medewerkers.

In februari 2013 neemt Ecologic de firma Microstar in Genval over. Microstar verkoopt informaticamaterieel, pc’s en onderdelen, van de eenvoudigste computer tot de meest complexe en krachtige server. Dankzij deze overname kan Ecologic een breder gamma producten en diensten aanbieden.
In 2014 neemt Bisoft de firma Strategor over, een leverancier van informaticadiensten in Bergen die is gespecialiseerd in Cloud & Managed Services. Het personeelsbestand van BDE Group groeit op die manier met zes medewerkers. De synergieën tussen de beiden vennootschappen zijn legio en belichamen een groot potentieel.
In januari 2016 sluit IBS Consulting zich aan bij BDE Group. IBS Consulting, een verkoper van informatica-uitrusting en leverancier van IT-services, is sinds 1991 actief in Namen, La Louvière en Charleroi. Die toenadering illustreert de expansie van de bedrijfsactiviteit en versterkt de bedrijfscompetenties in Wallonië.

Een vennootschap met mensen & voor mensen

BDE Group telt 30 medewerkers die samen werken en groeien. Het wederzijdse respect en de gelijkheid tussen allen staan centraal in de waarden van de onderneming.

In 2013 werd de onderneming gelauwerd met het Diversiteitslabel door de Cel Diversiteit Brussel. Het is inderdaad belangrijk voor de onderneming om oog te blijven hebben voor de noden van eenieder, en meer bepaald voor mensen die het lastig hebben in termen van mobiliteit, doofheid, sociaal-professionele inschakeling en zo veel meer.

Een vennootschap met verantwoordelijkheidszin

BDE Group verleent haar actieve steun aan verschillende projecten rond ontwikkeling en onderwijs.

Ontwikkeling kan alleen via opvoeding

Chispas is het Spaanse woord voor “vonken”.

Het eerste project dat werd ontwikkeld door Chispas Amazonicas draagt zijn vruchten: er werd een middelbare school opgericht in Santo Tomás, in Amazonië. Nu wordt de school beheerd door de Peruviaanse overheden. Maar Chispas Amazonicas blijft de school steunen en keert studiebeurzen uit aan leerlingen die een hogere opleiding volgen.

Er is een nieuwe actie op gang gekomen in Burkina Faso: Chispas helpt de basisschool van Pissi om te ontsnappen aan de extreme precariteit. De vereniging wil er graag een revolutionair project ontwikkelen: een keuken die werkt op zonne- en biomassa-energie om vele honderden maaltijden te kunnen bereiken voor de scholieren en waardoor de lokale economie zich zou kunnen ontwikkelen.
Chispas is erin geslaagd de kinderen van Santo Tomás te helpen bouwen aan een betere toekomst: onze “vonken” hebben gereageerd op de hoop die ze hebben opgewekt!

Wij helpen Chispas “vonken” van hoop te doen ontvlammen in de ogen van de kinderen van Pissi!

BDE Group steunt eveneens het knapenkoor “Les Pastoureaux, Petits Chanteurs de Waterloo.

Les pastoureaux

Het koor “Les Pastoureaux” werd in 1974 opgericht en telt een vijftigtal knapen tussen 7 en 14 jaar van wie het stemtimbre schommelt tussen sopraan tot alt. Een twintigtal jongeren en volwassen ondersteunt het koor als tenor- en basformaties. Binnen het koor “Les Pastoureaux” vormt een twintigtal jongens ‘Cantate’, een groep van kinderen die zich extra inzetten om hun vaardigheden verder te ontplooien om complexere werken aan te kunnen.

Het knapenkoor “Les Pastoureaux” gaf al meer dan 1.000 concerten in België en ver erbuiten (in alle uithoeken van Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, in Japan, in Colombia enz.). Op die manier hebben ze een uitzonderlijke ervaring kunnen opdoen en gebouwd aan een wereldwijde reputatie. Door de ontmoeting met een publiek dat telkens opnieuw enthousiast reageert, kunnen ze hun kennis verbreden en verdiepen.

Dankzij die ervaring kregen ze de kans te zingen aan de zijde van José Van Dam en waren te gast bij de Belgische Koninklijke familie. Enkele solisten van Les Pastoureaux zongen in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel en in de Brooklyn Opera van New York.

Het muzikale werk en de groepsinzet staan centraal in het project van Les Pastoureaux. Praktisch gezien komen ze elke week samen in afzonderlijke stemgroepen voor twee repetities. Het volledige koor, knapen en volwassenen samen, repeteert een keer om de veertien dagen.

BDE Group steunde Oxfam in 2014 via de Oxfam Trailwalker 2014.

Doel van deze mars is de armoede in de wereld te bestrijden. De uitdaging bestaat erin dat men met teams van 4 mensen een afstand van 100 km aflegt in maximum 30 uur. Daarnaast verbindt elk team er zich toe minstens 1.500 euro op te halen voor de Noord-Zuidprojecten van Oxfam-Solidariteit.

CONTACTEZ-NOUS !

Pour plus d’infos ou pour demander un devis, contactez-nous !
Nous nous ferons un plaisir de vous répondre.

Info@bde-group.be
+32 2 880 12 00

NEEM CONTACT MET ONS OP !

Wenst u meer informatie of een prijsofferte, neem gerust contact met ons op!
We antwoorden graag op al uw vragen.

Info@bde-group.be
+32 2 880 12 00

CONTACT US !

For more information or to ask for a quote, contact us!
We will be happy to answer you.

Info@bde-group.be
+32 2 880 12 00

SUIVEZ-NOUS !

Inscrivez-vous à notre newsletter
Nous utiliserons votre adresse email uniquement pour l’envoi de notre newsletter. Vous pouvez vous désinscrire quand vous le souhaitez en bas de page de chaque newsletter. Pour plus d’informations, cliquez ici.


VOLG ONS !

Schrijf u in voor onze newsletter (in frans)


FOLLOW US !

Subscribe to our newsletter (in french)


RENDEZ-NOUS VISITE

Nous nous ferons un plaisir de vous accueillir!
Nos points de vente & ateliers techniques
Notre salle de formation

AFSPRAAK VOOR EEN BEZOEK

We ontvangen u met plezier!
Onze verkooppunten
Training center

VISIT US

We’ll be delighted to see you!
Our sales outlets
Our training center